måndag 28 maj 2012

Raspberry Chocolate Cake

Jag har bakat denna tidigare fast den gången var det med körsbär. Fast andra gången jag tänkte baka denvar det inte säsong för körsbär så då föddes detta recept med mumsiga hallon istället. Vilken jag faktiskt tycker är godare:) Jag kan lova att den är underbart god då den vart en succé på festen i helgen. Som min mormor så gulligt uttryckte det "Superb!" och hon är kräsen vill jag lova:)


Inte världens bästa bild kanske. Men jag kan lova att den är makalöst god:)


Bottnar
2 ägg
2½ dl starkt kaffe
2½ dl filmjölk
1,25 dl matolja
200 g vetemjöl
450 g strösocker
85 g fin kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk vaniljpulver
Ströbröd till bakformarna

Fyllning
500 g mascarpone eller 450g philadelphia ost
Drygt 3 dl vispgrädde
2½ dl hallonmarmelad av god kvalité
120 g strösocker
½ tsk vaniljsocker

Choklad ganache
100 g mörk choklad med hallonsmak (70%)
ca 2 dl vispgrädde
1 msk smör
Hallon till garnering



Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och bröa 3 stycken bakformar som är ca 20 cm i diameter. Jag använde mig av 3 stycken engångformar i folie för perfekt stora bottnar.
  3. Blanda samman ägg, kaffe, matolja och filmjölk i en bunke och vispa samman någon minut.
  4. Blanda under tiden samman alla torra ingredienser och tillsätt dem sedan till vätskorna.
  5. Vispa smeten ett par minuter tills den är klumpfri.
  6. Fördela smeten i de tre formarna.
  7. Grädda kakorna mitt i ugnen, ca 35 minuter.
  8. Ta ut kakorna och låt dem svalna.. Kakorna ser "kladdiga" ut ovanpå men det är så de ska se ut. Om provstickan är torr är de färdiga.
  9. Låt gärna bottnarna ligga i frysen ca 30 minuter innan tårtan börjar monteras. Jag lät mina stå över natten.
  10. Vispa under tiden samman mascarpone, grädde, socker samt vaniljpulver i maskin till en fluffig, fast kräm. Tillsätt sedan hallonmarmeladen Vispa så allt blandas jämt.
  11. Lägg en botten på ett tårtfat och bred på ett lager av mascarponekrämen. Upprepa med följande lager. När sista bottnen pålagd så sprid ut krämen på toppen och på sidorna. Använd en rak palett eller tex en pannkaksstekspade för att sprida ut krämen slätt och fint.
  12. Smält chokladen till ganachen i en kastrull tillsammans med grädden. Blanka av med en klick smör på slutet. Vipsa hela tiden så den inte bränns.
  13. Låt ganachen svalna lite så den tjocknar innan den fördelas över tårtan.
  14. Garnera med hallon.
  15. Färdig att avnjutas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Illustration och design
- Jag använder Illustrator CS4, Photoshop CS4 och Promarkers.
- Som redskap använder jag en wacom intous 3.
- Det finns möjlighet för beställningsjobb, skicka bara iväg ett mail till pinkshimmeringprincess@hotmail.com

Foto
- Alla foton som jag fotograferat är tagna med min Nikon D40x med Kitobjektiv Nicon DX 18-55 mm,f/3 5-5,6
- Jag redigerar mina bilder i Photoshop CS4

Allmänt
- Kommentarer som handlar om att lägga till varandra på Bloglovin kommer inte att publiceras
- Kommentarer som gör reklam för något publiceras inte.
- Stötande kommentarer kommer att raderas.
- Ingen av bilderna jag tecknat/fotat får kopieras/tas eller på något sätt användas utan mitt tillstånd.

Du kanske även gillar detta:

Related Posts with Thumbnails